Lezbični Klub Monokel, Društvo ŠKUC-LL |
aktualno | lastna soba | fotogalerija | povezave | o klubu

...

Urška Sterle nominirana za nagrado Dnevnikova Fabula

Med letošnjimi finalisti za Fabulo je tudi Urška Sterle, ki je svojo udarno kratkoprozno zbirko Vrsta za kosilo izdala pri Založbi šKUC-Vizibilija. V svojem knjižnem prvencu Vrsta za kosilo, kar lahko pomeni vrsto čakajočih v življenju, hkrati pa ponuja tudi druge konotacije, kot so na primer velika družinska kosila, kjer vsi govorijo in nihče zares ne posluša, Urška Sterle z bralci komunicira suvereno in neizprosno. Kratke zgodbe se vrtijo okoli konkretnih ljudi, ki jih ljubi, pozna in srečuje, pripovedujejo o življenju in ljubezni, na drugi strani razkrivajo avtoričin pogled na politiko. Zato ostaja njena pisava posredno ali neposredno angažirana.

Intervju z Urško Sterle: http://www.narobe.si/stevilka-1/intervju-z-ursko-sterle.html

Urški čestitamo za nominacijo in držimo pesti do razglasitve zmagovalke ali zmagovalca, ki bo 16. februarja ob 19.00 v Klubu CD, vas pa vabimo na torkov literarni vecer in pogovor v Konzorciju!

BRANJE 4 FINALISTOV ZA NAGRADO DNEVNIKOVA FABULA:
Knjigarna Konzorcij, Ljubljana, torek, 29. januar 2008 ob 18.00

Predstavili se bodo nominiranci za nagrado Fabula 2008: Franjo Frančič, Milan Dekleva, Maruša Krese in Urška Sterle. Pogovor bo povezovala Tanja Petrič.