Lezbični Klub Monokel, Društvo ŠKUC-LL |
aktualno | lastna soba | fotogalerija | povezave | o klubu

27.nov

Noč sodobne evropske gejevske poezije

Vabljene in vabljeni na edinstveni dogodek, noč sodobne evropske gejevske poezije, v petek, 27.11.2009 ob 20ih v Kinoteko!

Vabimo vas na predstavitev antologije sodobne evropske gejevske poezije Moral bi spet priti – glasba, nastop desetih tujih in domačih pesnikov, film, pogovor …

Dvajset let po prvi tovrstni antologiji v slovenščini Drobci stekla v ustih je pred nami celovit pregled sodobne evropske gejevske poezije.

Šestinsedemdeset pesnikov iz devetindvajsetih držav, ki jih je iz dvaintridesetih jezikov prevedlo triindvajset prevajalcev in prevajalk, je dokaz, kako živo je izražanje ljubezni med moškimi, pa tudi, na kako pester način se lahko ubeseduje. Od nežnih tonov prepovedanih čustev do odločne angažiranosti, od aluzij na antične čase, do slikanja senc v modernih seks klubih. Hkrati pa so pred nami pesniški odtenki evropskega prostora z vsemi nacionalnimi barvami vred, ki ne nazadnje odražajo tudi kulturo posameznih okolij.

Vstop prost!

Prav tako vabljene in vabljeni v soboto, 28.11.2009, na otvoritev jubilejnega 25.festivala lezbičnega in gejevskega filma, najstarejšega festivala LGBT filma v Evropi!

Vse dogodke organizira Društvo šKUC.