Lezbični Klub Monokel, Društvo ŠKUC-LL |
aktualno | lastna soba | fotogalerija | povezave | o klubu

4.-8.mar

11. mednarodni feministični in queer festival Rdeče zore

Na festivalu Rdeče zore že tradicionalno sodelujeta tudi kluba Monokel in Tiffany. Tudi letos je tako, zato vas Kulturni center Q (kluba Monokel in Tiffany) vabi, da se med 4. in 8. marcem 2010 udeležite tega odličnega festivala.

http://www.rdecezore.org/

še prav posebno pa ste vabljeni na dogodke, ki se bodo odvijali v samem Kulturnem centru Q!

četrtek, 4. marec 2010

21.00, šKUC – Kulturni center Q / Klub Monokel
Otvoritev fotografske razstave
Mojca Pišek (Slovenija): Genderfuck
Odprto: 4.–7. marec 2010 od 20h do 23h

Fotografski projekt in razstava Genderfuck zajema izsek iz družabnega utripa Kulturnega centra Q, ki je avgusta 2009 priredil istoimenski javni dogodek in povabil obiskovalce k praktični manifestativni redefiniciji spolnih vlog kot družbenega koncepta. Pod geslom »Zajebimo spol!« so posamezniki v javnem fotografskem projektu nastopili kot kreativni sooblikovalci simbolnih in konkretnih »prostorov brez norm« in se v spontanem kritičnem aktu odzvali na praktični vidik izključujočih spolnih norm. Fotografska razstava je dokumentarna, saj prikazuje dinamiko življenja te družbene skupine v javnem prostoru in konceptualna, saj samostojno preigrava kompozicije družbenih spolov in »spol zajebava« z (ne)upoštevanjem zakonitosti fotografske pripovedi.

Sobota, 6. marec 2010

21.00, šKUC – Kulturni center Q/Tiffany
Projekcija dokumentarnega filma
Elliat Graney-Saucke (ZDA/Nemčija): Travel Queeries (2009, 67’’, angleški, brez podnapisov)

Travel Queeries je celovečerni dokumentarni film, ki se ukvarja s kulturo, umetnostjo in aktivizmom radikalnih queerov v sodobni Evropi. Dokumentarec nam prek osebnih intervjujev in dokumentiranja performansov, festivalov in multimedijske vizualne umetnosti približa mednarodno queer sceno. V filmu nastopa kar nekaj umetnic in aktivistk, ki so v preteklosti gostovale tudi na Rdečih zorah.

http://travelqueeries.com/

22.00 do večnosti, šKUC – Kulturni center Q/Tiffany
Filmski maraton “Short & Cosy”

Dolga serija kratkih neodvisnih erotičnih in pornografskih filmov v udobju Kluba Tiffany! Izbrani filmi prikazujejo različne seksualne izbire in prakse, žanrsko pa zajemajo animacijo, igrane filme, pr0n eksperimente, erotične dokumentarce in bolj ali manj amatersko vintage produkcijo. Program se bo začel z ljubljansko premiero kratkega dokumentarca Pornič z medvedom produkcijske ekipe Dlake na jeziku iz Medvod, ki nas bo počastila s svojo prisotnostjo. Sledile bodo zabavne animacije Petra Gabra in cela vrsta sladostrastnih presenečenj. Letak s celotnim programom poiščite v Tiffanyju!