Lezbični Klub Monokel, Društvo ŠKUC-LL |
aktualno | lastna soba | fotogalerija | povezave | o klubu

Blow Job (GioGio) + Miće Mace (Rdeče Zore & Klub Monokel)

V sredo 9.3. v okviru festivala Rdečih zor…

20.00

TANDEM GIO GIO

* Giorgina- Inga Cholmogorova (1975, Litva)
Je vizualna umetnica, diplomirala 2008 iz Fine Arts na G. Rietveld Academy (Amsterdam) Je mednarodno uveljavljena umetnica, ki ustvarja v Amsterdamu. Njeno delo se osredotoča na prostorsko umeščene (“site & context”) inštalacije in performanse.
več:
www.cholmogorova.com
&
* Giorgio – Michal Jurys (1978, Poljska)
Je vizualni umetnik, ki je diplomiral 2010 iz Fine Arts na G. Rietveld Academy. Živi in ustvarja v Amsterdamu.Njegovo delo se osredotoča na odnos med posameznikom in strukturami, ki le tega obdajajo.

“Go!” – teorija v praksi, Umetnost in Življenje.
Predavanje in pogovor z umetnikoma ter diskusija.

Umetnika bosta podala kratek vpogled v delo enega izmed najbolj vplivnih in kontroverznih umetnikov 20. stoletja – Josepha Beuysa.
Beuysov izrek “Vsakdo je lahko umetnik”, podpira idejo “družbene skulpture” (social sculpture). Gre za prostor, kjer se srečata fina umetnost in družbeno oblikovanje (social design).

Vprašanja, ki jih bosta prevpraševala v pogovoru s publiko:
Ali je čas za radikalno spremembo v umetnosti in življenja? Bi bila lahko družbena skulptura ta radikalni moment na koncu postmoderne dobe, ali bo ostala utopija in zakaj? je možna absolutna gotovost, ki so jo postmodernisti zanikali, in produkcija umetnosti, ki ljudi naredi močnejše in pospeši preobrazbo uma?

“Blow job” – prostorsko-odzivna (site-responsive) inštalacija in performans v živo

Umetnika v danem prostoru ustvarita okolje, ki spominja na boudoir. Pri tem uporabljata pohištvo, balone, tapete itd. ,in reference na druga umetniška dela in popularno kulturo.
Burleskna in seksualno sugestivna atmosfera se ustvari že z uvodnim stavkom: “Hi there, would you like a blow job?”
Na jedilniku gre izbrati med desetimi “Blow Jobi” (# 2 Pop, # 8 Rainbow, # 8 Vintage, # 9 Semi – legal….)

——

23.00 – Miće Mace

Dvije usidjelice koje su odlučile izać iz ormara u nedostatku “čudnovate” i “nesvrstane” glazbe u svojem rodnom gradu. više se glupiramo nego li majstorski puštamo glazbu, alatka je računalo, odabir pjesama i energija je biće ono što radi gruv i drži nas na životu. U procesu smo nadogradnje, sad se upravo radi prvi kat kuće. Dok ne dođemo do krova, neće bit mira. :) Odazivamo se na pozive za svadbe, sprovode, krstitke i slične prigode, jedini uvjet je da nemoramo nositi ružičasto.

Two spinsters, who opted to get out of the closet in the absence of “weirdo” and “nonaligned” music in their hometown.

zwei alte Jungfer, die sich entschieden haben, erhalten aus dem Schrank in das Fehlen von “fremden” und “blockfreien” Musik in seiner Heimatstadt.

dvě stará panna, kteří se rozhodli dostat ven ze skříně v nepřítomnosti “divný” hudba v jeho rodném městě.

več:

http://www.myspace.com/micemacice

http://micemace.tumblr.com/

http://twitter.com/micemace