Lezbični Klub Monokel, Društvo ŠKUC-LL |
aktualno | lastna soba | fotogalerija | povezave | o klubu

Transfuzija

TRANSFUZIJA: več-medijski vstop v drug(ačn)e realnosti!

Od fetišev do vampirskih poljubov, od gotike & črnega vala do dark elektra & industriala.

Festival Rdečih zor 2011
…Klub MONOKEL

10. marec 2011

NOČ LEZBIČNIH VAMPIRK

20:00
Andrea Weiss: Vampirke in vijolice (knjigo predstavljata vampirki Zala & Urška)

21:00
SOBA ZA PRVO POMOČ:

Krvava Meri in drugi vampirski napitki za vse krvne skupine, vampirski pogovori in vampirski poljubi ob glasbi iz lezbičnih vampirskih filmov.

22:00
Lezbični vampirski žur

SOBA ZA PRVO POMOČ:

Vampirski bar & film Lakota po krvi

SOBA ZA INTENZIVNO NEGO:

VJane vampirska instalacija:
Petra Hrovatin (v živo)

DJanes vampirska ekshibicija:
DJ Kamasutra (Lezklektika)/old school gothic, dark wave, electro rock
DJ Hekate /dark wave, synthpop, EBM, darkelectro, industrial
Vjane Periklea

Dress code: darkersko in vampirsko (dress code dobi bloody welcome drink!)

O projektu TRANSFUZIJA

TRANSFUZIJA je večmedijski projekt, ki združuje lezbične umetnice in ustvarjalke iz področja literarne teorije, literature, filma, videa, dizajna, mode, glasbe in didžejanja.

TRANSFUZIJA je eksperiment, ki preučuje transgresivnost spolov in se giblje po ostrih robovih seksualnosti ter podzemlju črnih odtenkov zvoka.

TRANSFUZIJA je kolektiv, ki združuje lezbične umetnice in ustvarjalke iz različnih ekip – radijske oddaje Lezbomanija (Radio Študent, 89,3 MHz), založbe ŠKUC Vizibilija ter umetniških kolektivov Vstaja Lezbosov, Lezklektika in GhostCat.

TRANSFUZIJA je prvi domači izdelek lezbičnega kluba Monokel, ki s tem prerašča iz klubskega prostora, namenjenega socializaciji in promociji lezbične teorije in umetnosti, v polje produkcije.

Ekipo prve izdaje TRANSFUZIJE sestavljajo:

Nevia Paulič (GhostCat, filmska in ambientalna umetnica, didžejka)
Nataša Sukič ( Lezklektika, Lezbomanija & Vizibilija, pisateljica, didžejka)
Petra Hrovatin (Vstaja Lezbosov, video umetnica)
Urška Sterle (Vizibilija, performerka, pisateljica)
Zala Hriberšek (Lezbomanija, filmska teoretičarka in kritičarka)

O knjigi Vampirke in vijolice

Andrea Weiss: »Vampirke in vijolice: lezbijke v filmu od transvestitskih zvezdnic, Dietrich in Garbo, do vampirskih filmov iz poznih šestdesetih in filmov Silkwood ter Vijolična barva« (Škuc Vizibilija, 2010)

Knjigo Andree Weiss, ki je v originalu izšla leta 1992, je prevedla Nataša Velikonja. Delo pomeni temeljno analizo prisotnosti lezbijk v ameriški in evropski kinematografiji od njenih začetkov, od prvih zakodiranih filmskih podob ženske homoerotike, pa vse do 90. let prejšnjega stoletja. Neustavljivemu celuloidnemu šarmu sledimo skozi analizo ženskih užitkov in transgresivnosti v nemem in zgodnjem zvočnem filmu, medlimo ob hollywoodskih divah iz 30. let, ter sledimo povojni filmski industriji skozi prizmo Hollywooda, vampirskih filmov in pojava feminističnega in lezbičnega art filma.

Avtorica Andrea Weiss je mednarodno priznana filmska ustvarjalka, producentka in teoretičarka. Med drugim je soustvarila lezbične dokumentarne filme Pariz je bila ženska, Tiny & Ruby ter Pred Stonewallom.

O kultnem lezbičnem filmu Lakota po krvi

Režija: Tony Scott, 1983
Igrajo: Dan Hedaya, Cliff De Young, Beth Ehlers, Susan Sarandon, David Bowie, Catherine Deneuve
Nadvse čutna vampirska zgodba predstavlja rock legendo Davida Bowieja kot trpečega, stoletja starega vampirja, čigar vampirska ljubica, Catherine Deneuve, zapelje smrtnico (Susan Sarandon), medtem ko išče novega partnerja.
Lakota po krvi je tisti film, kjer legendarna francoska diva Catherine Deneuve, nič manj legendarna ameriška igralka Susan Sarandon in kultni pevec David Bowie igrajo čisto prave vampirje. To je tisti film, kjer se David Bowie strastno poljublja s Catherine Deneuve. Tisti film, kjer se David Bowie spremeni v starca. Tisti film, kjer Susan Sarandom bruha kri v usta Catherine Deneuve. In seveda, to je tisti film, kjer imata Catherine Deneuve in Susan Sarandon izjemno vročo lezbično sceno.

Lakota po krvi (The Hunger), sicer debi režiserja Tonyja Scotta, si velja zapomniti predvsem zaradi uvodne sekvence filma, v kateri kultni črno valovski bend Bauhaus igra svoj legendarni komad Bela Lugosi’s Dead in lezbičnega prizora Catherine Deneuve in Susan Sarandon, ki se je zapisal v anale sedme umetnosti!