Lezbični Klub Monokel, Društvo ŠKUC-LL |
aktualno | lastna soba | fotogalerija | povezave | o klubu

RDEČE ZORE/ RED DAWNS FESTIVAL

Tea Hvala (ur.): Rdečke razsajajo! Intervjuji z organizatorkami feminističnega in kvirovskega festivala Rdeče zore (KUD Mreža, 2010)

V zborniku intervjujev, ki so nastali ob deseti obletnici delovanja Rdečih zor o svojem prispevku k vidnosti feministične in kvirovske javnosti v Sloveniji z urednico razpravljajo nekdanje in sedanje (so)organizatorke festivala: Anna Ehrlemark, Mirjana Frank, Danaja Grešak, Ana Grobler, Jasmina Jerant, Ana Jereb, Anja Kocman, Jadranka Ljubičič, Urška Merc, Slađana Mitrović, Lidija Radojević, Nataša Serec, Tanja Škander, Suzana Tratnik, Daša Tepina in Vesna Vravnik.

Na predstavitvi, ki jo bo vodila Tea Hvala, bodo sodelovale Nataša Serec, Lidija Radojević, Vesna Vravnik in Danaja Grešak. Med predstavitvijo bo potekala projekcija fotografij s preteklih Rdečih zor.

Izid zbornika so omogočile številne donatorke, Mestna občina Ljubljana – Urad za mladino (Oddelek za predšolsko vzgojo in izobraževanje) in Ministrstvo za šolstvo in šport – Urad za mladino.

Po predstavitvi vas bomo seznanili še z dvema novejšima publikacijama, ki se posvečata postjugoslovanskim feminizmom: zbornikom Feminizam: politika jednakosti za sve (2011) in prvo številko spletne revije Uzbuna.

Sobota, 24. september ob 20.00 v klubu Tiffany (ŠKUC-Kulturni center Q), Metelkova mesto, Ljubljana.

Vstop prost.

*

Ob 22.00 se v klubih Monokel in Tiffany prične zabava v podporo festivalu Rdeče zore.

Z vašo udeležbo se bo festival otresel finančnih težav – in tako lažje podpiral delo umetnic in umetnikov, aktivistk in aktivistov ter teoretičark in teoretikov, ki s svojimi feminističnimi, lezbičnimi, gejevskimi, biseksualnimi, transspolnimi in queerovskimi intervencijami motijo obstoječi (spolni) red.

Zvok:
Omelette du fromage (hippie electro)
DJ Protein (hipster indie)
DJ Zenith Nadir (house)
The Apple Pie (electro swing / Esterion)

Dekor:
ExTraShing

Slika:
duo i.G.S.empl (Gaja Madžarevič, Simona Jerala)

… in kot se šika: koktejli, knjige, broške, majčke in vrečke Rdečih zor!

Sobota, 24. september ob 22.00 v klubih Monokel (ŠKUC-LL) in Tiffany (ŠKUC-Kulturni center Q), Metelkova mesto, Ljubljana.

Vstop: 3 € do polnoči, 4 € po polnoči

Za izkazano solidarnost se zahvaljujemo vsem nastopajočim in ekipama klubov Monokel in Tiffany!