Lezbični Klub Monokel, Društvo ŠKUC-LL |
aktualno | lastna soba | fotogalerija | povezave | o klubu

Support Ljubljana Pride 2012 (Female’s'cream & Lovable Fairy Tale)

Female’s'cream & Lovable Fairy Tale
podpirata projekt

/// PARADA PONOSA 2012 (Support Ljubljana Pride 2012) ///

/// FEMALE’S'CREAM ///
Huda
Nibeye
Guilty Eve

/// LOVABLE FAIRY TALE ///
Tino Dobrič
Matthew Hoag

/// Parada Ponosa ///
Za prvo parado ponosa lahko štejemo protest leta 1969, ko se je ameriška skupina gejev in lezbijk uprla racijam in nasilju policistov v Stonewallu v New Yorku. Od takrat se parade ponosa prirejajo širom sveta kot spomin na ta dogodek, kot opozorilo na diskriminacijo istospolno usmerjenih ter za proslavo različnosti in promocijo strpnosti.

Prva parada ponosa v Sloveniji je bila organizirana leta 2001, kot odziv na nestrpno in žaljivo ravnanje osebja v enem izmed ljubljanskih lokalov. Parada ponosa je nato postala tradicionalna prireditev.

Društvo Parada ponosa vabi na različne dogodke in zabave, na katerih boste lahko podprli Parado ponosa 2012. Vstopnina bo namenjena izključno programu parade ponosa.

/// Female’s'cream & Lovable Fairy Tale ///
Zavzemajo se za produkcijo kvalitetne elektronske glasbe in ustvarjanje družbenokritičnih, sporočilnih in vsebinsko neizpraznjenih dogodkov, na katerih želijo občinstvo opozarjati na problematiko obstoja množice zakoličenih družbenih paradigm in njenih prenašalcev/k, ki onesnažujejo naše okolje.

Želijo delovati in živeti v svetu, kjer svoboda, odprtost, socialna pravičnost in spoštovanje človekovih pravic niso le izgovor za izključevanje drugega in drugačnega. Članom raznoraznih iniciativ za preglede mednožij, za izpolnitev hrepenenja po pravi družini, za glorifikacijo čiste krvi in nacije, za vzpostavitev množičnih pralnic možganov pa priporočajo seks s kondomom.

// V klubih Tiffany & Monokel, sobota 10. december ///
—–

Vstopnina: 4 eur
(Celoten izkupiček je namenjen programu parade ponosa 2012)

—–

Društvo Parada ponosa
Škuc
Škuc-ll