Lezbični Klub Monokel, Društvo ŠKUC-LL |
aktualno | lastna soba | fotogalerija | povezave | o klubu

Support Ljubljana Pride 2012

Dovolj je! Prebudimo spet mavrico!

V soboto 31.3. od 23.00 vabljeni v kluba Monokel & Tiffany na zabavo v podporo Paradi ponosa 2012.

Tiffany:
Klub Tiffany v retro izvedbi. Paradi ponosa v čast bodo na predvečer dneva norcev Neutrino, Romina in d-mashina (rima!) za vas mešali vse najboljše, pa tudi najbizarnejše iz krasnih 90-ih. Desetletje tako daleč stran, da sta izraza retro in vintage povsem na mestu, zaradi česar bo večer še ekstra kul. Gre za glasbo na kateri je zrasla cela generacija MTV starlet, z Mother Monster na čelu. Pričakujemo vas od 23. ure naprej.

Monokel:
Dj Kosi

/// Parada Ponosa ///
Za prvo parado ponosa lahko štejemo protest leta 1969, ko se je ameriška skupina gejev in lezbijk uprla racijam in nasilju policistov v Stonewallu v New Yorku. Od takrat se parade ponosa prirejajo širom sveta kot spomin na ta dogodek, kot opozorilo na diskriminacijo istospolno usmerjenih ter za proslavo različnosti in promocijo strpnosti.

Prva parada ponosa v Sloveniji je bila organizirana leta 2001, kot odziv na nestrpno in žaljivo ravnanje osebja v enem izmed ljubljanskih lokalov. Parada ponosa je nato postala tradicionalna prireditev.

Društvo Parada ponosa vabi na različne dogodke in zabave, na katerih boste lahko podprli Parado ponosa 2012. Vstopnina bo namenjena izključno programu parade ponosa.

—–

Vstopnina: 4 eur
(Celoten izkupiček bo namenjen programu Parade ponosa 2012)

—–

Društvo Parada ponosa
Škuc
Škuc-ll