Lezbični Klub Monokel, Društvo ŠKUC-LL |
aktualno | lastna soba | fotogalerija | povezave | o klubu

MAŠKARADA METELKOVA; pustni benefit s skupno vstopnino!

sobota, 14.2.

Letošnja maškarada na Metelkovi ne bo zgolj klasična karnevalska noč, ampak bo tudi primer tega, kako v času vsesplošne družbene in ekonomske krize kot skupnost Metelkova stvari jemljemo v svoje roke.

Kaj to pomeni?
Bolj pozorni obiskovalci Metelkove zlahka opazijo, da so hiše stare, odtoki zamašeni, strehe pa ne vedno v najboljši kondiciji. V situaciji, ko mestne in državne oblasti v imenu “zategovanja pasov” zlahka pozabijo nujne vložke v infrastrukturo, toliko bolj v edinstvenem primeru AKC Metelkova, rešitve za praktična vprašanja iščemo v smeri samoorganizacije in izgradnje avtonomije. Celoten izkupiček enotne metelkovske vstopnine Maškarade 2015 bo namenjen čiščenju in sanaciji kanalov, popravilu in čiščenju žlebov, kosovnim odvozom in za nekatere druge nujne infrastrukturne posege. “Maškarada Metelkova” je tako eden izmed prvih benefitov v nizu več načrtovanih, kjer bo šel celoten izkupiček od vstopnic za tekoča vzdrževanja in investicije na območju AKC Metelkova mesto. Jasno je namreč, da dlje in bolj kot prelagamo skrb za prostore na druge, več nas bo na koncu stal dogovor z oblastjo.

Na širšo skupnost, uporabnice in uporabnike ter ostale goste in gostje se obračamo z apelom, da nas podprete in da skupaj naredimo letošnjo maškarado za praznik igrivosti, ki nam bo omogočal, da naš skupni AKC Metelkova zaščitimo pred zobom časa (in krize) na način, ki krepi našo kolektivno moč. Enako apeliramo k solidarnosti in podpori v primeru druge vsakodnevne grožnje. Tudi po dvajsetih letih javnega umetniškega, kulturnega, izobraževalnega in socialnega delovanja so hrup, mladost in sproščeno preživljanje prostega časa še vedno vse prevečkrat izgovor za policijske intervencije in neštete plačilne naloge od vseh vrst inšpektorskih služb. Tako ne more iti več naprej. Metelkova bo svobodna in avtonomna ali pa je ne bo. Odgovornost je tudi tvoja.

Podpri!

Program:

BIZZARNICA PRI MARIČI

DJ Rada Trpinčič

CHANNEL ZERO

Smrt pustu (dark & alternative 80′s, 90′s, 00′s)
NORA BETI, LUDVIK, TOMO
Dress code: horror, zombie, gore

GALA HALA

PUSTNA POPEVKA; miks veleznanih zimzelenčkov slovenske glasbene zgodovine
Glasbena skrbnika: UDO BRENNER, FUNKENSTEIN

JALLA JALLA

Punk maskenbal
V slabi družbi bomo pogali v maskah v ritmu punk rocka

GROMKA

Koncert SKL EROTIČNI (AKC Metelkova mesto) +
DJane Bonney-S

MENZA PRI KORITU

DJ Fledermaus & DJ Flux

MONOKEL

Threesomepop: Yayoilouise Feat. IV + BileJean

TIFFANY

DJ Duki in Protein

A-INFOSHOP

Predstavitev anarhističnega projekta “Spremeniti vse!”

NOČNA IZLOŽBA PEŠAK

Likovna razstava Mustafa, Welcome to Metelkova Skupnost

Skupna vstopnina: 10 €