Lezbični Klub Monokel, Društvo ŠKUC-LL |
aktualno | lastna soba | fotogalerija | povezave | o klubu

FUCKXMAS

petek, 25.5.

V gnojnici, imenovani sodobna demokratična družba, se venomer najde čas za veselje. Tega časa je v resnici na pretek, saj se ljudstvo predvsem zabava. S svojimi zombijevskimi telesi in temu primernim delovanjem velikega organa v glavi, kjer sta oba – telo in sami možgani – na avtopilotu, v skrbno prečiščenem mestu konzumirata prav vse, kar jima pride blizu, požrešno grabita najprej pilule in nato človekove pravice, se z njimi obmetavata kot da gre za olimpijado, skratka, v tej gnojnici, včasih imenovani tudi civilizacija, pride vedno znova tisti dan, ki se mu reče božič. Da gre v osnovi za groteskno zgodbo, v kateri sta bila mož in žena, ki sta rodila najprej dva sinova, iz teh dveh moških pa je potem čudežno nastal cel svet, ni potrebe poudarjati. Prav tako je vsaka polemika odveč, saj gre vendar za svetost lastnega prepričanja, menda tudi za spoštovanje, svobodo do vere, nato govora in nenazadnje tudi odločanja o življenjih drugih. Kako le ne, ko pa si vsi želimo isto: “dobro”.

V tej groteski, ki sega mnogo dlje o surrealistične Geneze, je vendarle nekaj pomembnega. Naša Jadry praznuje rojstni dan (ni še povsem jasno, ali jo je rodil Kajn ali Abel). Hudej jo je dala prav na ta večer rolat. Fino, je rekla Jadry, bomo plesali. A Jadry ne bi rolala sama, kajti Jadry bi se rada tudi zabavala. Zato ji bo to noč za mešalko pomagala Dragičević. To kliče po potencialnih težavah, saj imata ženski za seboj nekajletno razmerje, ki se je končalo dobro veste kako. S poroko vsekakor ne. A ker jima pritiče vztrajnost, se bosta tokrat preizkusili v skupnem sukanju glasbe. Dva povsem različna žanra, tako kot dve povsem različni personi. Pa da vidimo (t.j. slišimo).

Jadry
https://soundcloud.com/jadry

&
Nina Dragičević aka Nibeye
https://soundcloud.com/nibeye
https://mixcloud.com/nibeye
——————————————–
Vstopnina/Entry:
3 < 00:00 > 5 Eur
——————————————–

http://www.klubmonokel.com/

——————————————–
ŠKUC LL
ŠKUC
——————————————–
ŠKUC obvešča:
Klub Monokel predstavlja varen prostor, ki ga sooblikujemo vsi, namenjen GLBTQ skupnosti, kjer je prepovedano vsakršno verbalno ali fizično nasilje. Prav tako se ne tolerira homofobije, seksizma, nacionalizma, rasizma in drugih oblik zatiranj.

Vse obiskovalce/ke prosimo, da to upoštevajo in hkrati opozorijo ekipo na pojav nasilja. To lahko storite osebno ali nam pišete na monokelklub@gmail.com in FB stran kluba Monokel.